среда, 11. септембар 2013.

USPJEŠAN NASTUP CRNOGORSKE DELEGACIJE NA III BALKANSKOM SPA SAMITU 
 
 
 
 
U organizaciji Udruženja banja Srbije u Aranđelovcu u  Hotelu „Izvor“ 5*, u periodu od 05. do 08. septembra, održan je III Balkan Spa Summit. Učesnici ovog Samita su bili predstavnici Turske, Srbije, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Letonije,Mađarske i po prvi put Crne Gore. Delegaciju Crne Gore činili su predstavnici Medical SPA Aocijacije Crne Gore. Crnogorska delegacija  je izazvala posebnu pažnju i pohvale svih učesnika, pogotovo iz zemlje domaćina za  prezentaciju trenutnog stanja ovog segmenta turizma u Crnoj Gori kao i planovima za naredni period. To je i razlog što smo darivani specijalnom plaketom Udruženja banja Srbije.
 
 
  Sadržaj svih  prezentacija, bio je izuzetno koristan za učesnike Samita, i uvjereni smo da se mnogo toga može primijeniti u Crnoj Gori. Osim toga, učešćem na Samitu, zaokružili smo upoznavanje sa banjama zemalja u okruženju. Kompletan utisak nakon četiri dana radnog druženja sa kolegama iz većine zemalja Balkana, potvrđuje opravdanost inicijative da se Balkan okupi oko ideje formiranja specifičnog zdravstvenog turizma – banja Balkana. Svoju punu opravdanost pokazao je trajni moto Samita, „Imamo zajedničku istoriju, hajde na napravimo zajedničku budućnost“.
Organizacioni komitet Samita (Turska, Srbija i Bugarska) formirao je četiri komisije, koje će na sebe preuzeti poslove vezane za standarde i balneologiju, klasterizaciju na nivou Balkana, hidrogeologiju i marketing. Crna Gora je odredila svoje predstavnike u svim  komisijama pored toga delegacija Crne Gore istakla je kandidaturu  za dobijanje organizacije Balkan SPA Samita 2016. godine što je Organizacioni odbor Balkan SPA Samita u načelu i prihvatio.

S poštovanjem,

Vlatko Stijepović
Medical SPA Asocijacija Crne Gore

Нема коментара:

Постави коментар